luni, 1 iunie 2009

SĂ FIM COPII PENTRU ÎNCĂ O ZI


Să fim copii,
Pentru înc-o zi
În lumea lor
Fericiţi vom fi.
Păstrează pentru totdeuna în suflet copilul din tine; astfel, nu va fi niciodată prea tarziu să ai parte de o copilărie fericită.
Să nu uiţi niciodată de leapşa, de-a v-aţi ascunselea, şotronul sau de omul negru, de genunchii mai mereu juliţi şi de hainele murdare de la joacă… Să nu uiti de tine…
Te invit cititorule, indiferent de vârsta pe care o ai să te întorci în timp şi să-ţi aminteşti de ghiduşiile copilăriei, să ne spui care a fost năzbâtia cea mai de preţ pentru care ai fost pedepsit şi nu poţi uita nici astăzi, cum ai spart borcanul cu dulceaţă sau l-ai turnat în galoşi când ai fost în vizită, cum ai furat cireşe şi ai fost prins, cum ai pierdut la şotron sau la maroco şi ce pedeapsă ai primit, cum ai minţit la şcoala ca ai facut temele dar ai uitat caietul acasă , dar de fapt ai uitat de timp şi timpul de tine şi te-ai jucat până la asfinţitul soarelui, cum...
Poţi să dai o definiţie a copilăriei, poţi scrie tot ceea ce-ţi vine în minte din acea perioadă, dar care te face să zâmbeşti . LA MULŢI ANI COPILULUI DIN TINE!

53 comentarii:

Mikka spunea...

Sa nu uitam...
De rasul si privitul in ochi, direct,
De mancat ciocolata cu toata gura, mozolindu-ne si iarasi razand,
De pus mana, ca sa simti ce-ti place atingand,
De intrebat,
De luat iar de la capat,
De plans, fara de "ce-o zice lumea"
Si apoi ridicat, "pupat buba" si fugit iar la joaca...
De tinut de mana, muuult tinut de mana, iarasi fara de "ce-o zice lumea",
De pupat pe obraz si luat in brate,
De vorbit cu puii de vrabie, de randunica, de gaina,
Si cu salcia pletoasa de pe lac,
De salutat motanul "Saru'mana, Petrica" (asa facea o prietena, cu teama de motan...)
De facut avioane de hartie si Castele de nisip, chiar daca apa le uda si le darama,
De dat in leagan si cand ploua,
De mancat pepene cu mana si cu gura pana la plaslele infipta in felia zemoasa,
De iubit uite-asa, fiindca-mi place de tine...

Mai sunt multe, draga mea, las' si pe altii sa spuna ce mai fac ei cand se lasa sa fie copii...
Vise minunate, in vagoanele noastre stralucind de bucurie!

Geanina Codita spunea...

Mikka,
o zi superbă de copil, în care faci tot ce-ţi trece prin cap. E minunată ziua aceasta, ne aminteşte de cea mai frumoasă etapă a vieţii.O etapă ce nu este nicicând uitată, o etapă în care facem multe boacăne şi suntem iertaţi, adulţii trec mai uşor cu vederea astfel de lucruri care , ce-i drept atunci ni se par catastrofale. O noapte de vis!

MAR spunea...

QUE EL IDIOMA NUNCA SEA ALGO QUE NOS SEPARE.
UN ABRAZO PARA TI GRANDE NUEVA AMIGA.
MAR

Alma Mateos Taborda spunea...

Hoy he venido a comunicarte que hay un premio `para ti en mi blog Más allá de las colinas. Será un enorme placer para mi que lo aceptes y retires. Está con un abrazo grande.Que lo disfrutes.

SEISITO spunea...

Gracias por tu visita, todos tenemos historias bonitas de pequeños y en mi blog encontraras algunas.
besos

elite spunea...

Azi,merg in Gradina Botanica cu elevii mei.Ne jucam,cantam,povestim... voi intra in lumea lor,asa cum fac deseori....Copilaria lor e atat de diferita de a noastra..."ai auzit fata,eleva x din clasa a 6 se joaca cu papusile"...era stirea de senzatie ce facea ocolul clasei.Era o rusine..as fi dorit sa le spun ca eu ma jucam si in clasa a 8 cu papusile.La multi ani tuturor copiilor!

Geanina Codita spunea...

Alma Mateos Taborda,
Gracias, querido amigo. De alto y yo ya he puesto en mi blog. Hermosos días y esperar a volver!

Geanina Codita spunea...

@SEISITO,
mi querido, voy a volver con gran arrastre en su blog. Gracias! Hermosos días y esperar a volver!

mmary spunea...

"La Multi Ani si copilului din tine,draga Geanina."...fie ca Dumnezeu sa se incante mereu de inocenta si copilaria sufletului tau....si acum sa trecem la lucruri "mai serioase"???!!!...M-ai determinat sa-mi amintesc de multe dintre nazbatiile copilariei mele...:)si-mi amintesc :...cum aruncam de pe balcon,de la etajul 4,cu oua,cu pungi cu apa,cu pamant,cum i-am umplut unui vecin al verisoarei mele tot balconul cu sageti de hartie,in varful carora am infipt un ac de gamalie,sageti pe care le trageam printr-un tub de plastic incercand sa nimerim cele 2 rude de salam puse la uscat...imi amintesc cum incercam sa trec un parau,agatata de o "liana",si cum am aterizat direct in mocirla,unde mi-a ramas adidasul ,alb,nou-nout,pe care l-am cautat cu o furca mai bine de o ora...cum fiind in vacanta la o matusa,stateam si pandeam ore intregi sa vad "Oare ce fac matusa si unchiul de se misca patul?" care era in aceeasi camera;spre dezamagirea mea n-am vazut nimic;ma doare si acum fundul cand imi amintesc cum m-a batut matusa,cu o "jorda"de vreo 2metri ,pentru ca am stricat cuibul randunelelor ce se afla in grajd...inca imi vibreaza stomacul de la hohotele de ras ce m-au asaltat atunci cand,internata in spital fiind,l-am vazut pe "tiganul falos si mandru de mustata lui,lunga de vreo 10 cm,pe care si-o rasucea si si-o aranja zilnic,doar cu o umbra de mustata deoarece,in timp ce dormea,ametit de bautura,unul dintre prietenii mei din spital,care era cu el in salon,ii rasese intreaga parte stanga ...te las pe tine sa-ti imaginezi cum,trezindu-se tiganul, si dorind sa-si aranjeze "mandria",in partea stanga nu mai gasea nimic,rasucea in gol...oare care a fost expresia fetei sale atunci cand s-a privit in oglinda?:)...imi mai amintesc cum intr-o frumoasa zi de vara mama mi-a lasat 500 de lei pentru ca sa scot ratia de alimente pe cartela,iar eu indragostita fiind de tipul care vindea inghetata,una era 8 lei,am mancat 47 de inghetate(globuri) si am cumparat doar o jumatate de paine pe care am scapat-o in probabil singura balta care se afla in oras...si totusi in noaptea aceea mi s-a indeplinit cea mai mare dorinta a inimii mele de pana atunci: "L-am visat pe ISUS.."...n-am fost o fetita prea cuminte,nu-i asa?...:)

IrinaBohemianDance spunea...

Valeitati de "mare"designer vestimentar am avut inca de copilarie...Aveam vreo cinci ani...Nu mergeam la gradi ca nu stiu ,nu se putea,nu aveam frati si nici macar o bona,de aceea cand printii erau plecati la servici eu eram inchisa in casa...Imi petreceam orele in fel si chip si din plictiseala faceam o gramada de nazdravenii.

Imi amintesc de o zi ,din alea in care eram tinuta sub cheie ,cand brusc mi-am dat seama ca papusa mea preferata nu avea o garderoba suficient de mare...Asa ca m-am gandit ca un palton nu i-ar strica.Am luat o foarfeca si am plecat pornita pe covorul care era in sufragerie.Nu stiu,m-am chinuit cam o ora si stiu ca nu am reusit sa tai decat maxim zece centimetrii.Vazand ca-i greu tare sa -i procur material de paltonas,am lasat balta covorul si m-am indreptat spre furourile cu dantela ale mamei,vreo trei la numar...Le-am taiat toata dantela de la poale pentru a realiza o frumoasa rochita de mireasa...Imi mai trebuia insa voalul...Pai perdeaua era perfecta...Zis zi facut...Am decupat o bucata mare din ea chiar din mijloc ,acolo unde ajungeam eu mai bine...Era perfect!Ii facusem papusii o tinuta pe cinste , care cu siguranta ,Narcisa,Grania ,Lorena si toate fetele din gasca o vor invidia...Nu de aceeasi parere a fost si mama ,care ajunsa acasa,a ramas muta de uimire...

Lisandru Cristian spunea...

Trebuie să învăţăm să fim din nou copii, pentru că altfel este foarte grav. Unora le este ruşine să mai copilărească şi rămân siderat atunci când spun că au o vârstă şi nu se mai poate. Dar nu le cere nimeni să se prostească. Ci doar să se copilărească. Poate că încurcă termenii. Cu suflet de copil şi gândire de matur treci prin viaţă fluierând...

Dumitru K. Negoita spunea...

Copilaria, darul cel mai frumos de la Dumnezeu, pe care fiecare l-a trait ori il traieste. Naste-n noi
trecutele amintiri, cu nostalgia viselor unor fapte copilaresti, aducandu-ne, macar pentru o clipa,
aminte.

angela spunea...

ma inscriu la copilarie :)
imi place sa zburd, imi place sa rad, imi place sa cunosc lumea din nou si din nou.
am o singura problema: ziua mea e doar pe 1 iunie?

Tzuca Bufnitzuca spunea...

Ce de frumuseti pe-aici pe la tine Geanina. Din pacate , nu pot trece decat in graba cu promisiunea ca o sa revin.
Spun doar ca atunci cand eram mica de 1 iunie strigam plina de bucurie : AZI e ziua mea !

Apoi a doua zi spuneam din nou : AZI e ziua mea ! ( pentru ca sunt nascuta pe 2 iunie ).

Asa ca ma simt privilegiata pentru ca inca ma simt copil si am doua zile de sarbatorit :).

Dili spunea...

Geanina, la multi ani copilarosi si minunati si tie!!!
Ciudat cum, citind primele randuri, am regasit melodia pe care si eu o postasem dimineata drept urare... E frumos sa stii ca ai aruncat in neant cheia camarutei unde locuieste copilaria, e frumos sa stii ca poti intra acolo ori de cate ori o cauti sau - deopotriva - cand ai gresit poate drumul.
Sa redevii copil e la indemana tuturor, chiar si a celor mai incapatanati dintre noi, care se cred, iluzionati de luminile vietii, maturi. Suntem copii mici sau mari, un zambet este rezervat fiecaruia dintre noi la amintirea copilariei.
Nu cred ca exista cineva care sa nu mustaceasca la gadilarea unui puf de papadie suflat de vant in fata sau caruia sa nu-i placa sa construiasca efemerele castele de nisip.
Cred ca asa suntem si noi, simpli copii care - la inceputul vietii - construiesc cu nisip sau cuburi desi stiu ca munca lor va redeveni o gramada amorfa de jucarii, iar - la "maturitate" - constructia lor devina un picut mai serioasa, cere un pic mai multa atentie si migala, fiindca se face cu oameni, cu suflete, dar de data aceasta Dumnezeu este cel care va sti cand si cum s-o prabuseasca. Si la fel, ii simtim efemeritatea, dar suntem mult, mult mai inversunati sa reusim, nebagand in seama ca timpul trece tacut.
Astazi ar fi frumos sa privim atent o lopatica de plastic si sa invatam de la un copilas din parc cum este sa construiesti zambind si jucandu-te. Fara minciuni si perversitati si egoism, doar in joaca. Si viata ar fi mai frumoasa daruind dragoste si zambet.
La multi ani!!!

elena marin-alexe spunea...

La multi ani , fetito draga! Imi pare rau ca ambii mei parinti, au plecat putin la odihna, caci as fi primit sigur o urare de genul: Sa traiesti draga mea fetita, la multi ani, ca tu cat vei trai, tot copil vei ramane.Si ...uite ca n-a gresit deloc.
Te invit pe platforma, inflorita a copilariei sa dam startul la joaca!

amalia spunea...

perdon por el mensaje de no entender tu idioma pero vi que te escriben en espanol, en uno de los comentarios Mar dice que el idioma nunca sea algo que nos separe ella tiene razon, saludos mi nueva amiga besos de yadhira y amalia

malhus spunea...

Multumesc foarte mult pentru vizita .Foarte frumos ai surprins ...exact ce am simtit si am vrut sa transmit prin versurile lui Boris Pasternak.
Cat despre :" Sa fim copii pentru inca o zi " - cred cu tarie ca atunci cand voi inceta sa mai fiu copil , sa simt ca un copil , sa rad ca un copil ...nu voi mai fi deloc ! Si da vreau sa traiesc doar atat cat simt si percep lumea ca un copil ! La multi ani tuturor copiilor !

Marina spunea...

Hola! Vengo a visitarte, pero voy a necesitar un traductor para leerte. Sabés, mi abuelo vino de Rumania, asique me siento muy ligada a tu tierra. Un fuerte abrazo desde Argentina.

live~your~life spunea...

Cat de frumos este titlul,,Sa fim copii pentru inca o zi", asta inseamna ca trebuie sa fim in fiecare zi...Nemaipomenit!
La multi ani tuturor copiilor!La multi ani copilului din tine!

Ana Gabriela spunea...

LA MULTI ANI!!! copilului din tine...sa razi, sa plangi, sa visezi, sa crezi, sa fii inocenta, sa zambesti mult, sa te pierzi pe plaiurile imaginatiei, sa nu te gandesti la problemele de maine, sa-ti pierzi timpul uitandu-te la stele, la nori la ce-o fi...si poate la sfarsitul zilei om deveni iar copii:D

Geanina Codita spunea...

@elite ,
de aceea te iubesc copii şi nu numai.
Se vede de la mari distanţe ca faci totul cu dăruire, iar dacă cineva îmi spune că mă înşel trebuie să aibă argumente puternice. Te felicit din tot sufletul pentru tot ceea ce faci! La mulţi ani copilului din tine şi copiilor tăi! Sunt sigură că v-aţi distrat de minune astăzi la Grădina Botanică. Îmbrăţisări!

Geanina Codita spunea...

mmary ,
făcuşi multe draga mea, râd de mă prăpădesc. Mi-a plăcut faza cu scarţâitul patului şi căutatul adidasului. Îţi mulţumesc pentru tot ce ne-ai expus privirilor şi ne-a adus zâmbetul pe buze. La mulţi ani şi nu uita să fii mereu copil!

Geanina Codita spunea...

@irina ,
am citit şi am recitit şi a trebuit să aştept să mă odihnesc din râs, da ,precum citeşti. Am zis ca nu este adevărat ce văd ştii vorba aia nu este ceea ce vezi. Păi bine draga mea, să tai tu bunătate de covor, perdeaua şi alte cele? Artistă, asta se vede foarte bine din creaţiile tale, iar eu am afişat bannerul pe blog ca să intre toată suflarea să vadă ce minunăţii ies din mâna unui artist ca tine. La mulţi ani copilului din tine şi minunăţiilor tale!

Geanina Codita spunea...

@Cristian ,
sunt mulţi care se cred Dumnezeu, iar noi îi lăsăm în ignoranţa lor şi nu uităm să fim copii. Ştim că iubirea noastră va dăinui, nu sunt doar baloane de săpun, acestea le dăm copiilor să le trimită departe, departe...
La mulţi ani şi ţie, dragă prietene!

Geanina Codita spunea...

@Dumitru Negoita,
un dar nepreţuit , Maestre! Cine nu-şi mai aminteşte de copilărie, de toate boacănele mai mari, mai mici? La muţi ani, Maestre!

Angela Ribus spunea...

La multi ani Mariei tale, la multi ani copilului din tine si tuturor copiilor din sufletele celor ce citesc!

Geanina Codita spunea...

anielle,
asta înseamnaă că avem privilegiul să te felicităm şi mâine, draga mea.
Îţi mulţumesc din suflet şi ţie că ai trecut prin oraşul copilăriei unde eşti oricând binevenită. La mulţi ani , copil frumos!

Geanina Codita spunea...

Dilimache,
cât de frumos descrii copilăria, felul în care am putea fi copii!
Toate gândurile tale sunt primite atât de mine cât şi de cititorii mei cu mare încântare. Îţi urez să copilăreşti cum te îndeamnă sufletul şi gândurile. La mulţi ani, copilărie minunată!

Geanina Codita spunea...

elena marin-alexe ,
Mă bucur că te-ai prins în jocul copilăriei şi ai lăsat frâu liber copilului din tine. Amintirile copilăriei sunt unice, rămâne cea mai frumoasă etapă a vieţii. La mulţi ani , dragă prietenă a copilăriei!

Geanina Codita spunea...

@malhus,
minunate cuvinte , draga mea. M-au emoţionat gândurile tale "cred cu tarie ca atunci cand voi inceta sa mai fiu copil , sa simt ca un copil , sa rad ca un copil ...nu voi mai fi deloc !"
Reiese clar cât iubeşti copilăria, cât de mult doreşti să fie permanent în preajma ta. La mulţi ani, draga mea!

Geanina Codita spunea...

@live~your~life,
dacă vom reuşi mereu să fim copii în suflet , să trăim clipele la maximă intensitate, vom putea iubi oamenii sincer, aşa cum suntem în copilărie. La mulţi ani de copilărie!

Geanina Codita spunea...

@raza de soare,
am să fac precum îmi spui , draga mea. Ştiu că numai aşa îmi va fi bine, iar viaţa va fi mereu frumoasă.La mulţi ani , copil drag!

Geanina Codita spunea...

@Angela Ribus ,
abia aştept să intru în cub să-mi pun cercei în păr, cercei din cuburi cu miresme de flori de cireş. La mulţi ani micuţei tale şi copilului din tine!

Geanina Codita spunea...

valentina,
Mi-a plăcut unde ai postat comentariul. Ai vrut să-mi faci o farsă. Minunat! A ieşit ca la carte. Dar am adus eu comentariul din vagon, aici.
Îl primesc cu mare drag, minune de om! La mulţi ani! Să nu te schimbi, rămâi aşa cum eşti, pură ca o floare proaspătă sub roua dimineţii!

"e 1 iunie! e vara! ce sunete, ce imagini, ce mirosuri estivale!

am sub nas un trandafir care imi gadila toate simturile cu degete lui calde si catifelate si pare ca se joaca de'a v'ati ascunselea prin cotloanele fiintei mele... cu mare drag ti l'as darui, de vei vrea sa il primesti...

La multi ani copilului care nu inceteaza sa'si sufle albastrul candid prin toate simturile tale!"

salmi spunea...

Multumesc de urari Geanina!
Eu incerc sa fiu copil in fiecare zi, de 2 ori, pentru fetele mele...visele copilaresti sunt acolo, neschimbate. Revin la suprafata de cate ori e nevoie. E atat de frumos sa le vezi puritatea oglindita in ochii tai...

La multi ani si tie, copil cu suflet frumos!

Lisandru Cristian spunea...

La mulţi ani, Geanina, îţi doresc să trăieşti cu sufletul deschis fiecare zi şi să copilăreşti alături de toţi cei care - indiferent de gura lumii pragmatice - visează şi se "joacă" pentru a nu uita niciodată vremurile dulci de demult...

Geanina Codita spunea...

@salmi ,
mulţumiri pentru un copil ce-mi permite să intru zilnic într-o casa live, îmi place teribil să vin la tine , să mă furişez şi să privesc prin camerele celea de sticlă totul live. Multumesc şi îmbrăţişări de copil!

Mikka spunea...

Querida,
Incheierea oficiala de 1 iunie, descheierea oficiala de 2 iunie + restu' zilelor:
Dans! Am inceput nebunia latino in gradina. Nu mai incapem in casa, si s-a spart teava de ceai de la romu' care a ros-o (ti-am spus asta in secret, la Cristian pe blog).
Bailamoooos!

Geanina Codita spunea...

Lisandru,
nulţumesc de urări, să fim copii, să nu uităm acest lucru! Altfel vom fi precum vrajitoarele sau mai ceva ca ele, ceva VioRele. La mulţi ani, prieten drag!

Geanina Codita spunea...

Mikka,
draga mea am văzut mesajul la Cristian şi am dat fuga la tine, însă e cam târziu şi toţi petrecăreţii nu mai sunt petrecăreţi, sunt dormitaci. Vinnnnn!!!!!

IrinaBohemianDance spunea...

Buna Geanina!

Multumesc pentru comentariul de pe blog,pentru premiul de 1 Iunie si nu in ultimul rand, pentru postarea bannerului!

irina

INCERTITUDINI spunea...

Care lume este mai bogata, Geanina?
A ta, a noastra?
Ne confundam pentru o clipa; se amesteca , zglobii, copiii din noi.
Este atata pace in casutza ta !
Primeshe un La multzi ani! , tarzior, cu scuzele de rigoare.

ramai treaz spunea...

o sa raman mereu copil, e o promisiune pe care mi-am facuto demult. de altfel o sa imi fie ziua nu doar pe 1 iunie, ci in fiecare zi.

Geanina Codita spunea...

irina ,
am făcut cu mare drag acest lucru. Îmi plac creatiile tale şi sper să le vadă cat mai multă lume. La mulţi ani!

Geanina Codita spunea...

@incertitudini ,
bine ai revenit! căsuţa mea te imbie cu arome de copilarie, o copilărie ce se vrea curată, în care iubirea şi prietenia şi-au dat mâna.La mulţi ani!

Geanina Codita spunea...

@ramai treaz,
îmi place viziunea ta. Să preluă ideea dacă ne permiţi.Am să-ţi spun zilnic, La mulţi ani!

La Gata Coqueta spunea...

Es muy bonito recordar momentos de nuestra niñez, siempre tenemos bellos recuerdos guardados que nos asaltan pero no olvidados, eso es lo más grato que siempre tenemos como tarjeta de visita de nuestra grata niñez.

Hace muy poquito que nos conocemos y por ese motivo te tengo que decir, que mi ausencia de dos semanas es debido a motivos de salud.

Por eso esta semana en la cual estamos me he sentido mejor y me he pasado a saludar, para no te dejar como olvidada más tiempo.

Un beso y un abrazo con todo mi afecto.

Hasta pronto!!!

Y feliz semana para todo aquel que te acompañe!!!

Geanina Codita spunea...

@La Gata Coqueta ,
Tuve una gran alegría al encontrar un mensaje de usted. Siento que estaban enfermos, espero que estés mejor ahora y que podría venir a visitarme. La infancia es lo mejor. Feliz Cumpleaños Niño de ustedes!

Geanina Codita spunea...

@Mugur,
Dacă vom reuşi să retrăim în aceste clipe momente ale copilăriei atunci suntem cu adevărat fericiţi. La mulţi ani , copile Mugur!

Cristian spunea...

Mesajul tau este superb.Sa ne readucem aminte de copilarie.....Multumesc pentru acest articol plin de sensibilitate si traire sufleteasca.LA MULTI ANI!:)

Geanina Codita spunea...

@Cristian ,
mulţumesc şi eu de vizită, amintirile din copilărie sunt unice.Cu mare drag aştept să revii. O zi frumoasă!

Anonim spunea...

''De-adolescenţă anii încep să mă dezveţe,
Se scurse primăvara cu farmecu-i curat.
lar pasărea-ncântării numită tinereţe
Nu ştiu nici când venit-a şi nici când a plecat'' ( Omar Khayyam)

Niciodata nu te mai poti simti atat de liber, ocrotit si fericit ca in copilarie. Din pacate grijile cotidiene omoara incet incet copilul din fiecare.

Fiorul dorinţei să nu vă părăsească nici măcar atunci când ghearele durerii vă vor sufoca dorind să fiţi în totalitate a lor.
Dorinţa are culoarea albă, iubirea şi-a asumat culoarea roşie iar speranţa îmi spune insistent, verde.
Vă dăruiesc cu tot sufletul aceste culori.
Geanina Codiţă