sâmbătă, 16 mai 2009

ZIUA PORŢILOR DESCHISE






Astăzi elevii de gimnaziu au răspuns invitaţiei de a vizita liceele în vederea alegerii profilului pe care îl vor urma începând din toamnă. A fost o zi minunată atât pentru ei ca oaspeţi cât şi pentru noi, gazdele. Se citea în privirile lor bucuria de a descoperi săli de clasă cochete, moderne, laboratoare dotate cu PC-uri de ultimă generaţie, material publicitar care dezvăluia activitatea unui liceu de prestigiu în care elevii şi profesorii îşi dau mâna pentru prosperitate şi performanţă.
Se spune că cei mai frumoşi ani din viaţa unui om sunt cei petrecuţi în liceu.
Anii de liceu nu se compară cu nimic în lumea asta.
De câte ori, în momentele speciale ale noastre, n-am deschis cu emoţie albumul cu fotografii şi-am retrăit pentru o clipă anii în care eram elevi?
Cu toţii ne amintim emoţiile primei zi de şcoală, când părinţii ne-au adus de mână în curtea şcolii, când am intrat prima dată în clasă, când ne-am cunoscut colegii, învăţătoarea... Aceleaşi emoţii s-au păstrat şi mai târziu, când, la fiecare început de an şcolar, ne întâlneam cu colegii de clasă şi ne povesteam, în timpul orelor din prima zi, ce am făcut în vacantă.
Vă invit să răscolim prin cotloanele sufletelor noastre, după momentele minunate ale vieţii de elev: fuga de la ore, prea râvnitul covrig de la chioşc, zgomotele dese de caiete scăpate pe jos în timpul lucrărilor, orele când eram somnoroşi, vestitele porecle atribuite profesorilor şi colegilor, conflictele cu profesorii şi colegii, “furatul” temelor, lacrimile vărsate pentru media de la matematică, vestita scuză că era aglomerat la magazin, râsetele şi şuşotelile din timpul orelor, toate urmate de invitaţia profesorilor la o plimbare pe culoar şi multe alte peripeţii.

21 comentarii:

Vilhelm man spunea...

O seara frumoasa iti doresc!

Antonietta spunea...

se potessi capire qualcosa, ti dispiace scrivere anche in italiano, magari solo il riassunto.
Grazie

Paul spunea...

Of cate aduceri aminte mi-ai rascolit in suflet, de la prima mangaiere, de la primul sarut si pana la fuga de la ore(toata clasa, in afara de doua colege) si cate si mai cate draga prietena, nu ar fi deajuns o zi intreaga.
Somn usor si duminica placuta!

Geanina Codita spunea...

@Paul,
am fost pe la tine şi a dispărut materialul, mai exact continuarea poveştii.Ce se intamplă? Îţi doresc o duminică plină de amintiri frumoase din perioada adolescenţei.

Geanina Codita spunea...

@valy,
Bine ai venit! Mulţumesc de urări , seri frumoase şi pline de amintiri plăcute să ai şi tu.

Paul spunea...

Geanina l-am ascuns mai jos, mai bine spus l-am grupat cu celelalte, hai ca-l urc mai sus, il citesti altadata, somn usor si duminica placuta!

IrinaBohemianDance spunea...

Frumosii ani de scoala...Asa e,toti avem amintiri minunate din perioada aceea.Mi-au ramas intiparite in minte atatea momente,parca a fost ieri...Ceea ce constat insa ,este faptul ca mai trec o data prin scoala alaturi de copii mei.

irina

Geanina Codita spunea...

@Paul,
m-am uitat mai bine şi l-am găsit. Oboseala îşi spune cuvântul. Mulţumesc de vizită .

Geanina Codita spunea...

@irina,
am văzut pe blogul tău nişte imagini ce par desprinse din poveste.Ai o familie minunată. Gânguri bune trimit către voi.

Lisandru Cristian spunea...

Am devenit melancolic citind această postare, mi-am adus aminte de anii de liceu. Ce vremuri frumoase şi cât de repede au trecut... Nu că astea de acum nu ar fi şi ele pline de farmec - sub diferite forme - dar acea perioadă rămâne tot timpul în amintire...

ARIPI DE FLUTURE spunea...

ce dor imi e de anii de liceu, acum si de cei de facultate:?(

Geanina Codita spunea...

@Cristi,
aş da multe ca să retrăiesc măcar jumatate din acea perioadă minunată. Am avantajul de a fi printre adolescenţi zilnic, dar eu ca şi tine, ca oricare altul dintre noi, îmi doresc perioada mea.

Geanina Codita spunea...

@ARIPI DE FLUTURE,
tuturor ne este dor şi dacă am putea opri timpul, eu la acel moment aş vrea să îl opresc.

Delia spunea...

Da... amintiri placute si mai ales neplacute am din anii de liceu. Eu daca as putea intoarce timpul mi-as dori sa fim mai sociabila si nu atat de retrasa atunci. Am pierdut multe... :(

Ioana C. spunea...

impactul textului asupra mea a fost asa ciudat...termin liceul in aproape o luna...si raman ma simt usor pustiita cand ma gandesc la sfarsitul asta...anii de liceul sunt niste ani aparte...

María Jesús spunea...

Hola Geanina! Me alegró verte por mi blog, y vengo al tuyo a visitarte. No sé lo que pone porque no hablo rumano, pero da igual. Te dejo un beso grande.

¡Besos!

Geanina Codita spunea...

@Delia,
aşa a fost să fie, imaginează-ţi că eşti elevă şi fă ceea ce nu ai făcut atunci.

Geanina Codita spunea...

@Ioana(DarkDrama),
îţi urez succes!Urmează o perioadă cu multe examene, nu va fi foarte uşor însă îţi ţin pumnii.

Geanina Codita spunea...

@María Jesús,
Gracias por visita.

luispdzp spunea...

Hola amiga vine a visitarte, tienes un bello blog.

Dios te cuide.

Jack T spunea...

Amintirile de Liceu sint automatisch legate de Melacholie pentru cä la Virsta aceia am interpretat totul altfel. Am fost mai liberi in Gindire cu mai putine Ginduri si probleme ca si Astäzi , am fäcut primii pasi in Viata maturä si ia-m träit mult mai intesiv ...In orice caz ne amintim cu pläcere...

Salutäri

Fiorul dorinţei să nu vă părăsească nici măcar atunci când ghearele durerii vă vor sufoca dorind să fiţi în totalitate a lor.
Dorinţa are culoarea albă, iubirea şi-a asumat culoarea roşie iar speranţa îmi spune insistent, verde.
Vă dăruiesc cu tot sufletul aceste culori.
Geanina Codiţă