marți, 7 aprilie 2009

Te așteptăm acasă!



Sărăcia, lipsa locului de muncă sau unele probleme familiale au determinat plecări masive ale românilor în străinătate, cu speranța de a-și face un trai mai bun.Cei care suferă în urma acestor plecări sunt copiii, lăsați de obicei în grija bunicilor sau a unui tutore. Legătura cu parinții se realizează telefonic, prin internet sau fotografii.
Copiii care au unul sau ambii părinți plecați în străinătate resimt acut lipsa dragostei acestora. Este adevărat că, o parte din copiii celor plecați, duc o viață mai bună datorită banilor pe care îi trimit părinții, dar banii nu pot ține locul afecțiunii.
Deoarece ei nu mai au de cine să fie îndrumați și supravegheați îndeaproape, se refulează în activități negative, își găsesc anturaje negative, chiulesc de la ore sau abandonează școala.
Astăzi, am sa vă fac cunoștință cu doi elevi ai Liceului Teoretic ,,Neagoe Basarab,, din Oltenița, a căror mamă este plecată la muncă în străinătate, mai exact în Germania, Ene Florin Valentin și Ene Marilena Irina, doi copii frumoși, cuminți și inteligenți. Marilena se pregătește intens pentru Olimpiada Națională de Logică, care se va desfășura la Craiova. Promit, ca după revenirea de la Craiova să stau de vorbă mai mult cu Marilena, să aflăm despre rezultatul ei, sunt sigură că va reuși să obțină un loc bun în clasament. Iar de la Valentin un mesaj pentru mama lui, doamna Marcela Ene,, Te iubim, ne este tare dor de tine și așteptăm să vii cât mai repede acasă!,,

5 comentarii:

Dumitru K. Negoita spunea...

Si-n exemplele pe care le dati, in Romania
se gasesc talnte. Din pacate, tot la carma-i
problema. Ne este suficient doar o singura
privire in trecut. Amintindu-ne ca ne-a
trebuit un NEAMT, sa ajungem Independenti si
c-o Romanie Mare. Pentru a prospera si-ntr-o
vreme de rascruce, devotamentul neamtului ar
fi fost un atu, caruia adaugandu-i si
adevaratul TALENT - ROMANESC, am fi dat mana
cu Japonezii, ca ne-ar fi ajutat si pamantul.

Drum lung, fara oprelisti, in demersurile dv.

Geanina Codita spunea...

Mulțumesc, am să țin cont de sfatul dumneavoastră.

Marius spunea...

Eu cred ca nimic nu poate inlocui apropierea parintilor si a celor dragi. De aceea nu pot accepta aceste plecari. Se pot face sacrificii pentru acesti copii si in Romania ... parerea mea ...

Geanina Codita spunea...

@Marius,
absolut nimic nu poate înlocui dragostea părintească. Familia despre care am amintit în articol este din Oltenița,un orășel cu o economie nu prea grozavă, un orăsel unde greu iți găsești un loc de muncă. Doamna Marcela, a intrat într-o seară pe blogul meu și mi-a spus povestea dânsei, am decis să îi fac o surpriză, vorbind aici despre copiii dânsei, copii cuminți , serioși si inteligeți. Fericirea de a-i vedea, mesajul transmis de aceștia i-au dat forța de a merge mai departe în bătălia începută. Așa cum spuneam și in postarea "Avem timp", nu fac nimic la întamplare, adică am visat și eu noaptea că un astfel de articol ar da bine și hai să scriu. Nu, am făcut asta la rugamintea unui părinte care este plecat de foarte multă vreme din țară. Mulțumesc de vizita și aștept cu drag să revii!

kis spunea...

ne sant cunoscute cuvintele ,,GENERATIE DE SACRIFICIU,,
intrebari care vor un raspuns:
ce sacrificam?
pe noi?
copii nostri?
este nevoie?
pana cand?
chiar daca noi ca romani santem mai familiarizati cu sacrificiile de orice natura trebuie sa vina un timp cand sa sunem DESTUL.

Fiorul dorinţei să nu vă părăsească nici măcar atunci când ghearele durerii vă vor sufoca dorind să fiţi în totalitate a lor.
Dorinţa are culoarea albă, iubirea şi-a asumat culoarea roşie iar speranţa îmi spune insistent, verde.
Vă dăruiesc cu tot sufletul aceste culori.
Geanina Codiţă