marți, 31 martie 2009

Republică parlamentară sau Republică prezidențială?

Republica parlamentară este un model de organizare statală, în care prim-ministrul (sau cancelarul) este şeful Guvernului, autoritatea executivă în stat, şeful statului (preşedintele) având, cu mici excepţii, funcţii simbolice.
Republica prezidenţială reprezintă o republică în care preşedintele (Şeful statului) conduce şi Guvernul.

Rezultatele sondajului "Va fi Crin Antonescu următorul președinte al României?"

În urma sondajului realizat timp de o săptămână pe geaninacodita.blogspot.com, rezultatele sunt următoarele:
Da- 54%
Nu- 38%
Nu știu- 8%
Mulțumesc celor care au votat!

duminică, 29 martie 2009

Despre înțelepciune

Înainte de a vorbi despre parveniți, așa cum v-am promis ieri, aș dori să discutăm puțin despre înțelepciune. Definiții s-au tot scris, însă îmi doresc să aflu părerile voastre, să-mi spuneți dacă înțelepciunea înseamnă într-adevăr restricții, așa cum spunea Octavian Paler în cartea sa "Deșertul pentru totdeauna". Tot Octavian Paler se întreba după ce a suferit primul preinfarct "Si ce-am reușit? Să trec niste “bălți”. Am pierdut nenumărate ocazii de a ieși din barlogul vieții interioare. M-am umplut de melancolii, precum câinii de purici. M-am ales cu înțelegerea ireparabilului.”
Așadar, ce reprezintă de fapt înțelepciunea? Să nu faci, să nu dregi, să te abții?

sâmbătă, 28 martie 2009

Gripă și prieteni de calitate

Gripa nu m-a ocolit, însă a fost un prilej de a sta mai mult în pat și de a lucra la designe-ul blogului. De asemenea, a fost o ocazie de a-mi face prieteni noi. Slavă Domnului că nu e țara asta plină de parveniți, lingăi și valeți. Mai sunt încă oameni care muncesc, iubesc, gândesc sănătos, pun preț pe lucrurile cu adevărat importante : viața, natura, cartea, caracterul, persoane pentru care Universul lor nu se reduce doar la Bani. Am să vă povestesc peste câteva zile despre parveniți, despre cei care sunt convinși că s-au născut pentru a îndeplini o singură misiune, cea de director.

vineri, 27 martie 2009

Că... că și iar, Că...că

De 3 ani am pașit în acest liceu. Credem, de fapt, nu credem suntem siguri, noi am bătut recordul la schimbarea dirigintelui. Nu pentru ca asa ne-am fi dorit, nu, nici gând de așa ceva,însă nouă ni s-a întâmplat ca în decursul celor 3 ani sa avem 4 diriginți, nici mai mult, nici mai puțin. Sunt destui care spun că... suntem prea agitați, că nu învățăm, că... nu suntem străini de chiul, că... ne place mai mult la magazinul școlii decat la ora de curs,că...că... și iar că,că . Ce vrem noi de fapt? Să le transmitem tuturor că, că și iar că, că... nu suntem nici mai buni , dar nici mai răi decât alții, că... ne place ce-i drept și la magazinul școlii, dar nu suntem singurii care avem astfel de pasiuni, că... la noi în clasa sunt băieți bine și lorzi, că... ar fi minunat să avem o clasă stabilă, altfel riscăm să ne mulțumească atât elevii cât și profesorii școlii pentru investiții și donații, ici o ușă, colo jaluzele...
Dacă la obiecte am renunțat relativ ușor, vă anunțăm pe toți că... este cineva la care nu vom renunța nici dacă ne împușcați...eee???ați ghicit???e vorba de doamna dirigintă.
Să vedem ce spun elevii clasei noastre. Că...

joi, 26 martie 2009

Secretul pentru a mentine o casatorie solida

Eu si sotia mea cunoastem secretul pentru a mentine o casatorie solida:
1. De doua ori pe saptamana mergem intr-un restaurant dragut -companie placuta, mancare buna, bem vin... Ea merge marti si joi, eu miercuri si vineri.
2. Dormim in paturi separate, eu la Bucuresti, ea la Cluj.
3. O duc peste tot, dar ea reuseste mereu sa gaseasca drumul inapoi.
4. Am intrebat-o unde vrea sa mearga pentru aniversarea casatoriei si mi-a raspuns:"intr-un loc unde nu am mai fost demult". I-am sugerat bucataria.
5. Ne tinem de mana mereu. Daca nu o fac, incepe sa cheltuiasca.
6. Are un robot de bucatarie electric, un storcator electric, un prajitor electric si zice ca sunt prea multe in casa, nu are loc de ele unde sa stea. Asa ca i-am cumparat un scaun electric.
7. Mi-a spus ca masina nu merge, ca are apa in carburator. Am intrebat unde e masina si mi-a raspuns: "In lac".
8. A facut o masca de argila. Pentru doua zile a fost frumoasa foc. Apoi si-a spalat masca de pe fata.
9. A fugit dupa camionul de gunoi, urland: "Sunt in intarziere pt. gunoi?" Soferul i-a raspuns: "Nu, salta inauntru!"
10. Aminteste-ti mereu, casatoria e prima cauza a divortului.
11. Nu i-am vorbit sotiei timp de 11 luni. Nu indrazneam sa o intrerup.
12. Ultima cearta ! a fost din cauza mea. A intrebat "Ce e pe televizor?", iar eu i-am raspuns: "Praf".
13. La inceput, Dumnezeu a creat pamantul si s-a odihnit. Apoi a creat barbatul si s-a odihnit. Apoi a creat femeia. Si nici omul, nici Dumnezeu nu s-au mai odihnit niciodata. Si a fost nevoit sa inventeze si bautura"
Sunt... o draguta si jumatate... Am vreo suta de defecte, dar in rest sunt perfecta...

Doamnelor, aştept comentariile...

marți, 24 martie 2009

Tensiuni

Se pare că nu mai este mult și vom asista la un divorț de zile mari PDL-PSD.Cine și-a imaginat că poate rezista o astfel de coaliție, înseamnă că s-a născut... mâine. O coaliție încropită la secundă, la minut sau cum vreți, însă fără viitor. Să ne gândim puțin la viitorul de peste luni...
Alegeri prezidențiale, turul II Băsescu și Geoană, câștigător...președintele jucător.
Alegeri prezidențiale, turul II Băsescu și Antonescu, voturile de la Geoană vor merge către Antonescu. Rezultatul...peste ceva timp , înainte de alegeri(cu o lună), o să vi-l spun.

luni, 23 martie 2009

Tăriceanu a pierdut, Antonescu i-a dezamăgit!

Pedeliștii s-au bucurat că inamicul lor, Călin Popescu-Tăriceanu, a pierdut șefia PNL, însă nu au fost încântați nici de afirmațiile noului lider care îl vizau pe Traian Băsescu. Antonescu a pus egalitate intre șeful statului si codoașa care stă la ușa bordelului politicii autohtone. Stolojan l-a taxat serios pentru această asemănare spunând că Antonescu ar fi "chiulangiul numărul unu din Parlament".

Fiorul dorinţei să nu vă părăsească nici măcar atunci când ghearele durerii vă vor sufoca dorind să fiţi în totalitate a lor.
Dorinţa are culoarea albă, iubirea şi-a asumat culoarea roşie iar speranţa îmi spune insistent, verde.
Vă dăruiesc cu tot sufletul aceste culori.
Geanina Codiţă